Scroll Top

Allemaal beestjes

Ruaha National Park is het grootste nationaal park van Tanzania – het beslaat ongeveer twee derde van de oppervlakte van België – maar is zeker niet zo gekend als bv Serengeti National Park.

Dit heeft als voornaamste voordelen dat het in het park zeer rustig toeven is en dat de prijzen voor een safari (iets) betaalbaarder zijn.

We boekten een driedaagse safari bij Chabo Safari, een lokale touroperator en het was een overweldigende ervaring!

Onbewust hebben we als Belgen toch een beeld van dieren in een zoo; het was dan ook meer dan indrukwekkend om al dat wild in hun natuurlijke habitat te zien. Na vijf dagen fietsen was dit ook een buitengewoon rustgevende ervaring: enige wat wij moesten doen, was rondkijken op zoek naar de (al dan niet goed) gecamoufleerde wilde beesten.

Op de heenweg naar het park was onze Landrover Defender onfris beginnen ruiken. Na een controle door de gids/chauffeur/mecanicien bleek er toch wat elektronica doorgebrand waardoor de “starter” het niet meer deed. Om onze 4×4 te starten moest hij vanaf dan “in gang” geduwd worden. Geen probleem voor twee fietsers in conditie, alleen zet je de motor dan beter niet af net naast leeuwen. Gelukkig was er die keer een andere jeep in de buurt om ons een zetje te geven.

We sloten onze tijd in Ruaha NP af met een walking safari. Vergezeld door twee gewapende rangers genoten we van een ochtendwandeling. Krokodillen lagen in het ochtendgloren te zonnen en nijlpaarden keerden terug naar het water na een nacht grazen.

Hieronder een foto-impressie van al het schoons dat we er te zien kregen.

Meer over onze andere activiteiten tijdens onze Tanzania trip vinden jullie hier

Comments (7)

Zalige foto’s die bij mij mooie herinneringen opwekken (uit 1999).
Geniet er nog van met volle teugen!

Groetjes uit Zuid-Afrika van Vera en Noël. Genieten maar op het Afrikaanse continent !

Prachtig, puur natuur? ?

Chris Van den Vonder & Lervon Lewis

Heel mooi….Afrika is mooi.

Prachtig, vol bewondering !!
En zeggen dat wij het moeten stellen met poezen , konijntjes en onze haan Duck.
Hou het veilig.

hey Tine en Wim,
waaw, wat een prachtige foto’s !
leuk om mee te mogen genieten van jullie boeiende trip !!
beste groetjes
Dirk

Comments are closed.