Scroll Top

En cours de route

Sinds Phonsavan werd het Movingaround team versterkt met een Nederlandse pion. Amalia, zo heet onze gezelschapsdame, blijkt een aanwinst, ze doet haar deel van het kopwerk en is daarenboven best sympathiek. Tot Hanoi fietsen we normaliter met zijn 3 verder.

Onze voorlopige laatste halte in Laos (we komen volgende maand nog ‘ns terug) was Vieng Xai. Hier bezochten we een aantal grotten in het karstgebergte die tijdens de ‘Secret War’ onderdak boden aan zo’n 23.000 Laotianen, waaronder de toekomstige president Kaysone Phomvihane.

Nadat de douaniers onze bagage aan een grondige onderzoeksbeurt hadden onderworpen (volgende keer toch maar een vuile onderbroek bovenaan leggen) mochten we Vietnam binnen. Het viel ons onmiddellijk op dat dit een land in uptempo was: sinds we West-Vlaanderen hebben verlaten hadden we zoveel bedrijvigheid niet meer gezien. Terwijl ze in Laos nog ‘druk’ het einde van het regenseizoen aan het vieren zijn, wordt hier met man en macht de oogst binnengehaald. Om al de rijst en het hooi te kunnen drogen hebben we wel een rijstrook moeten inleveren.

Een nieuw land vraagt steeds wat aanpassingen. Zo hadden we pas na 2 dagen door dat de Vietnamese interpretatie van een wapperend handje is “komt ‘ns tot hier beste vriend, we bieden jou iets aan” in plaats van onze betekenis “ga weg, laat me met rust”. Sindsdien verzeilden we op een trouwfeest en kregen we meermaals sterke drank aangeboden.
Verder is Tines maag nog niet helemaal afgesteld op de Vietnamese keuken. En dan hebben we ons nog niet tegoed gedaan aan plaatselijke specialiteiten zoals hond en oogballensoep.

In Sam So’n Beach verbleven we 1 nacht in het Van Chai resort, de boog moet niet altijd gespannen staan. En nu op naar Hanoi, waar we visite krijgen van Tines ouders (hopelijk brengen ze wat lekkers uit België mee).

Ps. Een tip: in Vietnam vinden we geen Snickers.


10/10/2011: Phonsavan – Muang Kham: 61km, 3u37, 16.8 km/u gem.
11/10/2011: Muang Kham – Nam Neun: 88km, 6u26, 13.6 km/u gem.
12/10/2011: Nam Neun – Xam Nua: 102km, 9u40, 10.5 km/u gem.
13/10/2011: Xam Nua: rustdag
14/10/2011: Xam Nua – Vieng Xai: 33km, 2u25, 13.6 km/u gem.
15/10/2011: Vieng Xai – Quan So’n: 117km, 7u52, 14.8 km/u gem.
16/10/2011: Quan So’n – Ngoc Lac: 77km, 4u59, 15.4 km/u gem.
17/10/2011: Ngoc Lac – Thanh Hoa: 84km, 4u41, 17.9 km/u gem.
18/10/2011: Thanh Hoa – Sam So’n: 22km, 1u20, 16.5 km/u gem.
19/10/2011: Sam So’n – Thanh Hoa: 80km, 4u17, 18.6 km/u gem.

Comments (7)

Bedrijvigheid in West-Vlaanderen? Waar?? :-)))
Een heel fijne tijd met Ka & Fernand, ik wou dat ik naar Gistel gereden was en me stillekes in hun koffertje had verstopt! Ten koste van de ingepakte snickers weliswaar 😉 Maar hopelijk zouden jullie dat niet erg gevonden hebben…

Hond en oogballensoep… en ik die me had laten wijs maken dat Vietnam een zalig land is.

Die douaniers zochten waarschijnlijk vol verlangen enkele binnengesmokkelde snickers!

Kathleen

Ben je wel zeker dat je geen rennies of gaviscon wil in plaats van snickers om die plaatselijke keuken van ginder komen eten te trotseren? Misschien kunnen jullie ook een niet te versmaden reiskookboek uitbrengen met al jullie eetervaringen ? De foto’s spreken voor zichzelf, alvast concurrentie voor Piet Huysentruyt of Wout Bru, maar de ingrediënten zijn wel moeilijk definieerbaar. Heb moeder Ka pas voor de schoolpoort tegen het lijf/fiets gelopen, toch niet op training om met jullie mee te wieleren ginder? Je hebt intussen wel een Noorderbuur in de ploeg geïntroduceerd, klinkt alvast vertrouwder in de oren dan de “dubbelzinnige” gebarentaal van de autochtonen. Houd alvast de stalen rossen in bedwang en galop, laveer, of wat dan ook, maar verder en blijf onze verslindende honger naar meer reisverslaghapjes stillen.

Hopelijk komen ze (K en F) goed aan morgen, met alle extra bagage voor jullie en met dank aan Bobonne! Geniet van het samenzijn en daarna: vrolijk weer verder naar nieuwe horizonten.
Jan

Hello les amis,

Comme convenu voici un petit message. Je n’ai pas trouver comment vous contacter directement donc je vous laisse un commentaire.

On vous propose de ce rejoindre au cafe/restaurant le Cyclo pour 19h. Il est dans le lonely planet p.109. L’adresse est 38 P. Duong thanh

Voila, on espere vous y trouver

Celine et mike

Hallo Wim en Tine,
Leuk om jullie reis te volgen, geweldig filmpje van het drukke stadsverkeer.
Van ganser harte uitgenodigd om na de reis wat saaie, eentonige rondjes te komen draaien op de wielerbaan te Gent. Na de vele duizenden kilometers moet je toch wel over de nodige “fond” beschikken om iedereen naar huis te rijden.

Roland

Comments are closed.