Scroll Top

We’re from Bi

Nadat we de zee even hadden teruggezien in Sam S’on beach trokken we terug het binnenland in. Dankzij onze gps (en de Amerikaanse satellieten) konden we de drukke A1 vermijden. We fietsten naar Ninh Binh waar we een bezoekje brachten aan Tam Coc, een voorsmaakje voor de Ha Long Bay. In Tam Coc zie je eveneens karstbergen, maar dan te lande. De locals drijven er de roeibootjes aan met hun voeten, een ligfiets-pedalo als het ware.

Na een tussenstop in Cuc Phuong National Park werd het stilaan tijd voor Hanoi. Hanoi, een stad van bijna 4 miljoen inwoners, binnenrijden was een aparte ervaring: ‘Hoe gedraag ik mij in het Aziatische verkeer?’

  • Regel 1: kijk enkel vooruit en naar rechts. De achterliggers worden verondersteld te anticiperen op het verkeer voor hen.
  • Regel 2: verplaats je gestaag en zonder bruuske bewegingen (zodat wie volgt, de tijd krijgt om zijn rijgedrag aan te passen).
  • Regel 3: negeer verkeersignalisatie: het Vietnamese rood licht is niets meer dan decoratieve sfeerverlichting, een bord met éénrichtingsverkeer is louter indicatief en bijgevolg niet bindend.
  • Regel 4: claxonneer enthousiast en constant, indien mogelijk met echo-effect.
  • Regel 5: draag oordoppen ten einde blijvende gehoorschade te vermijden.

Deze regels indachtig slaagden we er wonderwel in onze sightseeing in Hanoi per fiets af te werken (voor een impressie, klik hier). In het oude kwartier zijn alle ambachten of marchandise per straat georganiseerd. Heel handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een sjacosj, werkalaam, gekopieerde software of een pekkel voor de fiets. We spotten er ook ontelbare ‘authorized resellers’ van Apple, een Ikea-winkel van 2m breed,… Verder brachten we een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh (de brave mens was helaas voor zijn jaarlijks onderhoud naar Rusland), het waterpoppentheater, de tempel van de literatuur, … Kortom, Hanoi biedt alles wat je van een Aziatische grootstad kan verwachten.

In Hanoi zagen we Tines ouders terug. Het was een leuk en gezellig weerzien (ook met het snoepgoed en een aantal fietsonderdelen). Samen zetten we koers naar de Ha Long Bay. Vanop ‘onze’ cruise aanschouwden we het natuurschoon. Misschien een beetje een ‘fabrique touristique’, zoals één van onze Franse medepassagiers het beschreef, maar we konden moeilijk verwachten dat we dit visueel natuurspektakel voor ons alleen zouden hebben.

PS1: Bi= België in het Vietnamees
PS2: voor wie straks doorklikt naar de foto’s, wees gewaarschuwd: in Vietnam eet men hond

20/10/2011: Thanh Hoa – Ninh Binh: 85km, 4u36, 18.4 km/u gem.
21/10/2011: Ninh Binh: rustdag met bezoek aan Tam Coc (24km, 1u35, 14.8 km/u gem.)
22/10/2011: Ninh Binh – Cuc Phuong: 62km, 3u42, 16.8 km/u gem.
23/10/2011: Cuc Phuong: fietstocht (44km, 2u49, 15.3 km/u gem.) en wandeling in Nationaal Park
24/10/2011: Cuc Phuong – Hoa Binh: 107km, 6u18, 17.0 km/u gem.
25/10/2011: Hoa Binh – Hanoi: 77km, 4u13, 18.2 km/u gem.
26-31/10/2011: congé en sightseeing in Hanoi en Halong Bay

Comments (5)

Geweldig filmpje! Lijkt me inderdaad nogal een uitdaging daar op de fiets… blij dat het allemaal is gelukt. Jullie hebben ongetwijfeld van het weerzien en de vakantie genoten. Goeie reis verder, zorg maar dat je weer wat kilo’s bijkomt hé Wim!
Liefs uit Brugge (een grootstad van een iets andere orde),
Nathalie

Cool filmpje!

Wat als je dan een biseksueel bent from Belgium? Ah, dan ben je een bibi.

Mooie foto’s ook. Die hond ziet er een beetje uit als gelakte eend, maar dan met scherpe tanden, gruwel, gruwel.

Doei
Kathleen

Filmpje kijken is een beetje moeilijk (zal door beveiliging zijn van werk lap-top) maar jullie tekst zegt al heel veel 🙂 Ter compensatie zal ik dan maar naar de nieuwe Code 37-film gaan kijken. Gent is tenslotte ook een groot-stad!!
Uiteindelijk dacht ik dat jullie wel blijer zouden zijn met snoepgoed en fiets-onderdelen dus heb me niet in de koffer van Ka & Fernand verstopt, stel je voor dat ik ter compensatie Wim zou moeten dragen omdat hij het juiste onderdeel niet had gekregen!
Wij hebben trouwens ook heel fijne familie-reunie achter de rug. In Sluis, iets minder exotisch maar wel erg leuk!
dikke knuffel, Fran

Hey daar
Filmpje inderdaad een fijne impressie van het verkeer! Gelukkig was er geen tegenliggend verkeer, weinig voetgangers en moesten jullie allemaal éénzelfde richting uit 😉 . Het deed me een beetje denken aan centrum Brugge in hartje zomer op een snikhete dag wanneer er een paar tientallen bussen japanse toeristen gedropt worden. Misschien moeten ze hier wel eens jullie ‘fietsregels’ gaan toepassen. Ik ga dan alvast voor regel vier. En toeteren maar…
Allé toeternietoe want ‘t is nu herfst en vroeg donker…
Tot de volgende, keep it safe
Groetjes
Karla

Vandaag de groeten gedaan in de Sileau van jullie!

Comments are closed.